sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Havrebröd


Ingredienser för fyra stora bröd


50 g jäst
1 l vatten
4 tsk salt
4 msk olja
6 dl havregryn
2 dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 l grahamsmjöl
1 l vetemjöl

Instruktioner


Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt salt, olja, havregryn, linfrön och solrosfrön. Låt svälla i 15 minuter. Rör om och tillsätt mjölet, men spar en-två dl vetemjöl till utbakningen. Degen blir ganska torr, men det smakar gott ändå. Låt jäsa i en timme. Knåda in resten av mjölet och forma det till 4 limpor. Låt jäsa 30 minuter. Skär limporna i fyra delar och grädda i 225 grader i 25 minuter.

Källa


» Smalmat

1 kommentti:

  1. Aika tuhtia leipää, mutta tosi hyvää :) Teen ehdottomasti uudestaan. Laitoin pakkaseen neljäsosina, jolloin sen sai hyvin lämmitettyä mikrossa. Jääkapissa ei kannata säilyttää, koska se muuttuu nopeasti kovaksi.

    VastaaPoista