sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Metsäsieni-salviarisotto

Ainesosat


1 l kasvislientä
125 g voita
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 sipuli hienonnettuna
250 g metsäsientä
300 g arborio- tai carnaroiriisiä
0,75 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl salviasilppua
suolaa
pippuria
125 g parmesanjuustoa
(tryffeliöljy)

Ohjeet


Lämmitä kasvisliemi kattilassa.

Sulata puolet voista öljyn kanssa suuressa kattilassa. Lisää valkosipuli ja sipuli ja kuullota kevyest 3 minuuttia.

Lisää sienet ja lämmitä kohtalaisella lämmöllä 2 minuutin ajan. Lisää riisi ja sekoita hyvin niin, että jokainen riisinjyvä tulee voidelluksi voi-öljysekoituksessa. Lisää kasvislientä juuri sen verran, että riisi peittyy. Sekoita hyvin. Lämmitä matalalla lämmöllä ja sekoita usein.

Kun suurin osa liemenstä on imeytynyt, lisää kasvislientä. Jatka kasvisliemen lisäämistä vaiheittan, kunnes liemi on imeytnyt. Sekoita silloin tällöin.

Lisää viini, loput voista, salvia, suolta ja pippuri. Sekoita hyvin. Tarjoile parmesanin kanssa ja ripottele halutessasi annosten päälle tryffeliöljyä.

Lähde


Italialaista 30 minuutissa Helposti ja nopeasti!,
Fran Warde

1 kommentti:

  1. Tuttu resepti tyttöjenjuhlista :)

    Taidettiin laittaa vähemmän voita ja käytettiin kanalientä ja herkkusieniä.

    Hyvää oli :)

    VastaaPoista