perjantai 28. maaliskuuta 2008

Laihduttajan oliivileipä


Ainekset, noin 20 viipaletta


15 g hiivaa
8 dl vettä
2 dl grahamjauhoja
1 rkl suolaa
n 800 g vehnäjauhoja
1 dl mustia oliiveja
tilkka oliiviöljyä uunipellille
munaa voiteluun

Ohjeet


Liuto hiiva veteen. Lisää grahamjauhot ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina melkein irtoaa kulhon seinämistä. Peitä taikina leivinliinalla ja pane se jääkaappiin seuraavaan päivään asti.

Alusta seuraavana päivänä joukkoon silputut ja viipaloidut oliivit sekä tarvittaessa lisää vehnäjauhoja. Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja kaada taikina sille. Suuri, litteä leipä peittää lähes koko pellin. Anna taikinan nousta pellillä 1 tunti. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele leipä munalla ja paista sitä 35-40 minuuttia.

Viipaleen ravintoarvot


167 kcal, rasvaa 5 %, proteiinia 10 %, hiilihydraatteja 85 %

Lähde


Syö ja laihdu - helpot ja nopeat ateriat, Kunto Plus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti