Ainekset, noin 20 viipaletta
15 g hiivaa
8 dl vettä
2 dl grahamjauhoja
1 rkl suolaa
n 800 g vehnäjauhoja
1 dl mustia oliiveja
tilkka oliiviöljyä uunipellille
munaa voiteluun
Ohjeet
Liuto hiiva veteen. Lisää grahamjauhot ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina melkein irtoaa kulhon seinämistä. Peitä taikina leivinliinalla ja pane se jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
Alusta seuraavana päivänä joukkoon silputut ja viipaloidut oliivit sekä tarvittaessa lisää vehnäjauhoja. Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja kaada taikina sille. Suuri, litteä leipä peittää lähes koko pellin. Anna taikinan nousta pellillä 1 tunti. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele leipä munalla ja paista sitä 35-40 minuuttia.
Viipaleen ravintoarvot
167 kcal, rasvaa 5 %, proteiinia 10 %, hiilihydraatteja 85 %
Lähde
Syö ja laihdu - helpot ja nopeat ateriat, Kunto Plus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti