Ainekset
400-500 g seitiä tai turskaa fileenä
½ tlk säilykemangoa
½-1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ pientä sipulia hienonnettuna
Kastike:
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
1 rkl maissitärkkellystä
¾ tl kurkumaa
¼ tl chilijauhetta
Vuokaan:
öljyä tai margariinia
Ohjeet
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paloittele kala ja lado palat vuodeltuun uunivuokaan. Leikkaa hedelmäpalat kuutioiksi ja levitä kalapalojen väliin. Valele kalan pintaan sitruunamehua ja ripottele pinnalle suola sekä hienonnettu sipuli.
Sekoita keskenään ruokakerma, maito, maissitärkkellys, kurkuma ja chilijauhe. Kaada seos kalan päälle ja kypsennä uunin keksitasossa noin 35 minuuttia.
Tarjoa kalan lisänä riisiä sekä tomaattisalaattia.
Lähde
Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta, Aura Liimatainen (WSOY)
Söin Elinan luona ja hyvää oli. Ei ole kovin voimakkaan makuinen vaikka siinä chiliä onkin, vaan pehmeä ja raikas. Alkuperäinen resepti taisi suositella uuniperunoiden tai perunamuusin kera, mutta syötiin sitä riisin kera ja hyvältä maistu.
VastaaPoista