perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kullankeltainen kala


Ainekset


400-500 g seitiä tai turskaa fileenä
½ tlk säilykemangoa
½-1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ pientä sipulia hienonnettuna

Kastike:
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
1 rkl maissitärkkellystä
¾ tl kurkumaa
¼ tl chilijauhetta

Vuokaan:
öljyä tai margariinia

Ohjeet


Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Paloittele kala ja lado palat vuodeltuun uunivuokaan. Leikkaa hedelmäpalat kuutioiksi ja levitä kalapalojen väliin. Valele kalan pintaan sitruunamehua ja ripottele pinnalle suola sekä hienonnettu sipuli.

Sekoita keskenään ruokakerma, maito, maissitärkkellys, kurkuma ja chilijauhe. Kaada seos kalan päälle ja kypsennä uunin keksitasossa noin 35 minuuttia.

Tarjoa kalan lisänä riisiä sekä tomaattisalaattia.

Lähde


Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta, Aura Liimatainen (WSOY)

1 kommentti:

  1. Söin Elinan luona ja hyvää oli. Ei ole kovin voimakkaan makuinen vaikka siinä chiliä onkin, vaan pehmeä ja raikas. Alkuperäinen resepti taisi suositella uuniperunoiden tai perunamuusin kera, mutta syötiin sitä riisin kera ja hyvältä maistu.

    VastaaPoista