perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kokojyväspelttileipä

Ainekset, noin 20 viipaletta


2 dl parboiled-käsiteltyjä speltinjyviä
25 g hiivaa
6 dl vettä
1 rkl suolaa
3 dl durumvehnäjauhoja
400 g vehnäjauhoja, joissa runsaasti gluteenia

Ohjeet


Keitä jyviä 5 minuuttia ja valuta ne siivilässä. Sekoita hiiva veteen ja lisää joukkoon suola, durumvehnäjauhot ja keitetyt jyvät. Lisää niin paljon vehnäjauhoja, että taikina alkaa irrota kulhon seinämistä, mutta tarttuu yhä sormiin. Peitä kulho muovikelmulla ja pane se jääkaappiin seuraavaan päivään asti. Kaada taikina sitten leivinpaperille ja päällystylle uunipellille ja muotoile se leiväksi. Tee pintaan muutama viilto. Anna leivän kohota 20 minuuttia ja paista sitä sitten 210-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Jos leivän pinta uhkaa tummua liikaa, alenna lämpöä.

Viipaleen ravintoarvot


143 kcal, rasvaa 4 %, proteiinia 10 %, hiilihydraatteja 86 %

Lähde


Syö ja laihdu - helpot ja nopeat ateriat, Kunto Plus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti