perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kalapyörykät uuniperunoiden kera


Ainekset 2 hengelle


500 g uuniperunoita
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
400 g kalaa (esim. 200 g lohta ja 200 g vaaleaa kalaa)
2 munaa
1 pieni salottisipuli raastettuna
1 raaka peruna raastettuna
1 porkkana raastettuna
3-4 rkl kevytmaitoa
15 g voita paistamiseen

Lisukkeeksi:
300 g kevyesti kiehautettua parsakaalia
chilikastiketta

Ohjeet


Kuori uuniperunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä perunalohkot leivinpaperille uunipellille ja paista niitä 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Kääntele sitten lohkoja suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä ja paista vielä 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Soseuta kalat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon 1 tl suolaa. Siirrä sose tavalliseen kulhoon ja lisää joukkoon muna, sipuli, peruna- ja porkkanaraaste sekä maito. Mausta pippurilla. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne voissa keskikuumassa pannussa. Paista n. 8 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa pyörykät perunoiden, parsakaalin ja chilikastikkeen kera.

Annoksen ravintoarvot


579 kcal, rasvaa 31 %, proteiinia 26 %, hiilihydraatteja 43 %

Lähde


Syö ja laihdu - helpot ja nopeat ateriat, Kunto Plus

1 kommentti:

  1. Tein "kalapyörykät" kokonaan uunissa. Maistuivat hyvältä. Mattu kuitenkin kaipasi jotain kastiketta.

    VastaaPoista